Program Härjedalens gymnasium

Härjedalens gymnasium erbjuder sex nationella program. Tre är yrkesförberedande, tre är högskoleförberedande och introduktionsprogrammet.

De nationella programmen läsåret 2018-2019 är fordon- och transportprogrammet, handels- och administrationsprogrammet, industritekniska programmet, ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet och vamhällsvetenskapsprogrammet.

Härjedalens gymnasium har även en nationellt godkänd idrottsutbildning, NIU, i längdskidåkning, skidskytte och alpint. Elever som blivit antagna till vår NIU-utbildning läser vid något av skolans program samtidigt som de tränar för att nå elitnivå i sin idrott. Läs mer under Skidgymnasiet.

Flera av skolans gymnasiegemensamma kurser samläses i olika konstellationer. Något som gör att elever knyter nära kontakter med elever i andra program.

Skolan har även en lokal idrottsutbildning i fotboll.

Sidan uppdaterad 2018-10-24 15.07
av Åsa Evertsdotter