Program

Skolan erbjuder sex nationella program, varav tre är yrkesförberedande och tre är högskoleförberedande, och introduktionsprogrammet. De nationella programmen som vi erbjuder läsåret 2017/2018 är Fordon- och transportprogrammet, Handels- och administrationsprogrammet, Industritekniska programmet, Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet.

Härjedalens gymnasium har även en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom längdskidåkning, skidskytte och alpint. Elever som blivit antagna till vår NIU-utbildning läser vid något av skolans program samtidigt som de tränar för att nå elitnivå inom sin idrott. Se mera under skidgymnasiet

Flera av skolans gymnasiegemensamma kurser samläses i olika konstellationer. Något som gör att elever knyter nära kontakter med elever i andra program.

Skolan har även en lokal idrottsutbildning inom fotboll.

Sidan uppdaterad 2017-09-07 08.41
av Henry Jonasson