Idrottsutbildningar

På Härjedalens gymnasiums idrottsinriktningar har du stora möjligheter att utvecklas inom din idrott samtidigt som du kan få en bra utbildning i ryggen.

Vi erbjuder nationella idrottsutbildningar (NIU) inom längd, skidskytte och alpint samt en lokal fotbollsinriktning (LIU).

I vår fjällnära miljö har vi en kuperad terräng med löpvänliga tallhedar och stora myrmarker. Precis vid skolan har vi tillgång till fotbollsplan, ishall, gym, badhus och sporthall. Vi har alltså mycket bra träningsmöjligheter i Sveg med omnejd.

Möjligheterna för att satsa och träna mot att bli nationell och internationell elit är mycket bra här, och några exempel är Lars Nelson och Ida Ingemarsdotter som båda tränat och lagt en grund i Svegsterrängen.

Val av program och studietid
Du har som elev möjlighet att välja mellan alla våra sex olika program, förutom NIU Alpin som i dagsläget endast erbjuder Ekonomi-, Naturvetenskaps- och Samhällsprogrammet.

Vår fotbollsprofil innebär att du läser programmet som vanligt, men har utökad tid för träning. Mindre i årskurs ett och mer i årskurs två och tre.

På våra NIU utbildningar kan du välja mellan att studera på tre eller fyra år. Vi rekommenderar det senare alternativet då det möjliggör fler träningstillfällen i veckan under skoltid (ca 4-5st) samt underlättar vid ledighet för läger och tävlingar.

Varför välja våra NIU utbidlningar?
Idag finns det många skidgymnasier och konkurrensen är hård, men vår målsättning är att vara ett av landets bästa. För att nå denna målsättning måste vi hela tiden jobba med att underhålla och utveckla verksamheten. Nedan lyfter vi fram några punkter som vi jobbar med för att förbättra och få i stånd:

Bra träningsmöjligheter:
Som bland annat innefattar rullskidbana, ny skjutvall och en "Egen" slalmobacke.

Bra träningstider:
Bra scheman som underlättare träning

Boende:
Egen lägenhet nära både träning och skola

Se mera under skidgymnasiet

Sidan uppdaterad 2017-11-06 17.33