Idrottsutbildningar Härjedalens gymnasium

Härjedalens gymnasiums idrottsinriktningar erbjuder stora möjligheter att utvecklas inom idrott och samtidigt få en bra utbildning.

Vi erbjuder nationella idrottsutbildningar, NIU, i längd, skidskytte, alpint och en lokal fotbollsinriktning, LIU.

Vi har mycket bra träningsmöjligheter i Sveg med omnejd. I vår fjällnära miljö har vi en kuperad terräng med löpvänliga tallhedar och stora myrmarker. Precis vid skolan har vi tillgång till fotbollsplan, ishall, gym, badhus och sporthall.

Möjligheterna att satsa och träna mot att bli nationell och internationell elit är mycket bra. Några exempel är Lars Nelson och Ida Ingemarsdotter som båda tränat och lagt en grund i terrängen runt Sveg.

Val av program och studietid

Som elev har du möjlighet att välja mellan sex program, förutom inom NIU alpin som erbjuder ekonomi-, naturvetenskaps- och samhällsprogrammet.

Fotbollsprofil innebär att du läser programmet som vanligt men har utökad tid för träning. Mindre i årskurs ett och mer i årskurs två och tre.

På NIU-utbildningarna väljer du mellan att studera på tre eller fyra år. Vi rekommenderar det senare alternativet eftersom det ger fler träningstillfällen i veckan under skoltid (4-5 tillfällen) samt underlättar vid ledighet för läger och tävlingar.

Ständig utveeckling för att vara bland de bästa

Det finns många skidgymnasier och konkurrensen är hård. Vår målsättning är att vara ett av landets bästa. För att nå det jobbar vi hela tiden med att utveckla verksamheten. Nedan lyfter vi fram några punkter som vi jobbar med för att bli bättre.

Bra träningsmöjligheter
Rullskidbana, ny skjutvall och en "egen" slalmobacke.

Bra träningstider
Scheman som underlättar träning.

Boende
Egen lägenhet nära träning och skola

Sidan uppdaterad 2018-10-24 16.13
av Åsa Evertsdotter