2017-05-23 14.47

Elever från SP3 sjöng för SFI

En snöig vårdag i maj, sjöngs det i Gamla Tingshuset i Sveg så snön smälte ute på gårdsplanen. SP3 på Härjedalens gymnasium, har avsatt svensklektioner till att sjunga svenska visor – allt för att lära sig språket.

Ett tjugotal elever från både Asien och Afrika har sjungit och spelat bland annat Lahles Goliat och flera andra svenska visor.

-Det var nervigt innan vi kom igång, sen gick det som en dans. Allsången var tacksam, som togs upp tillsammans med våra värdar, som med stor inlevelse sjöng bl.a Vem kan segla förutan vind. En sång på persiska blev en höjdare för den mångkulturella publiken. Eva Regnander med kollegor, har tålmodigt tränat med SP3 eleverna och resultatet blev helt fantastiskt, säger Karin Fabricius, stolt svensklärare.

Karin vill också tacka alla som ställt upp och funnits till hands.

Sidan uppdaterad 2017-05-23 14.47
av Henry Jonasson