2017-05-03 09.19

Gymnasiet erbjuder middagsmat

Från och med höstterminen kommer gymnasieskolans elever att kunna gå till Svegsmons matsal och äta middag eller förbeställa matlåda därifrån. Det är gymnasieskolan och kommunens kostverksamhet som tillsammans har arbetat fram de nya möjligheterna.

Helena Larsson, rektor på skolan säger att flera av gymnasiets elever har problemet att de inte får i sig bra middagar när de inte bor med sina föräldrar.

-Nu är vi glada, att vi tillsammans, hittat den här lösningen. Eleverna kommer att kunna förbeställa matlådor till förmånliga priser och hämta ut dem här på skolan om man inte vill gå till Svegsmon och äta. På skolan finns det smoothies och mackor som man kan komplettera sin frukost med eller äta som mellanmål.

Kosten är en viktig del i tillvaron för att må bra och klara av skolan på ett bra sätt och det känns bra att vi nu kan erbjuda det här, säger rektor Helena.

Sidan uppdaterad 2017-05-03 09.19
av Henry Jonasson