2018-06-26 14.12

Härjedalens nationella idrottsutbildningar växer

De nationella idrottsutbildningar - NIU alpint, längdskidor och skidskytte växer. Till hösten kommer två nya tränare till Härjedalens gymnasium.

Genom att nationella idrottsutbildningsprogrammet - NIU för alpint utökar sin verksamhet med 6 elever så får nuvarande tränaren Josefin Karlgren hjälp av den nye tränaren Linus Skiddi från Boden. Linus har tidigare arbetat som tränare på Skidhemmet i Tärnaby.

Inom längdskidor har 3 tränare arbetat under några år men nu till sommaren valde en av tränarna Olle Lindfors att flytta hem till Köping igen för nya utmaningar. Till hösten börjar Jonas Adolfsson som ny tränare för längdskidor. Jonas är utbildad lärare och har tidigare arbetet både i Åre och i Torsby på deras skidgymnasium. Jonas kommer tillsammans med Anna Carin Zidek och Anna Mirårs träna eleverna. Erik Albinder är fortfarande tränare för NIU Skidskytte.

Skidgymnasiet i Sveg arbetar för att utveckla vår verksamhet och eleverna så mycket vi kan. Tränarna hjälps åt över gränserna för att göra vår verksamhet så bra som möjligt. Till exempel så hoppar Anna Carin Zidek in och hjälper skidskyttarna så att de får ta del av hennes erfarenheter och kunskaper.

Andra nyheter på skidgymnasiet är att en mental tränare har anställts, Laila Orgla-Jansson. Genom alla år har fokus varit på eleven och hela människan, hur den mått både psykologiskt och fysiologiskt. Så detta är ytterligare ett steg för att bli ännu bättre inom dessa områden. Redan nu under våren har Laila börjat arbeta hos oss vilket är mycket positivt.

Andra positiva nyheter är den nya skjutvallen på stadion. Även längdeleverna är glada över utbyggnaden genom att det inneburit att de fått mer rullskidslingor på stadionområdet. Till hösten kommer också de nya lägenheterna till eleverna att vara klara.

Eleverna har under året tränat på bra och visat ett stort engagemang. Vi ser ljust på framtiden och ser fram emot ett nytt skolår.

Jonas Adolfsson

Laila Orgla Jansson