NIU Alpint

Hösten 2017 började den första kullen på sex elever vid Härjedalens gymnasium NIU alpint. Eleverna som går Nationell idrottsutbildning alpint kan välja att läsa på de tre högskoleförberedande programmen natur, samhälle eller ekonomi. Utbildningen har riksintag, vilket innebär att de lockar elever från hela Sverige.

Här kommer vi att satsa på kvalitet! Vilket vill säga att vi anser att skolan är viktig och under första året kommer mycket fokus att ligga på studier. Vi kommer även att fokusera på uppbyggnad. Därför kommer först året innebära förutom mycket skola, fysisk uppbyggnad och även en massa skidåkning. Under en skolvecka har vi ca 3-6 träningspass, där i genomsnitt 3 av dem ligger på skoltid det första året, de övriga ligger utanför skoltid men med tränare.
Utbildningen är på 3 år men med möjlighet att läsa på 4 år. Väljer man att läsa på 4 år öppnar det upp för mer träning och utvecklingsmöjligheter.

I Sveg kan vi erbjuda bra träningsmöjligheter och närheten till allt. I närheten till skolan har vi gym, simhall, idrottshall, ishall, milslånga löpspår och cykelleder. Hemmabacken Björnberget ligger 10 minuter från skolan och erbjuder ca 200 fallhöjdsmeter. Här har vi möjlighet att träna utan trängsel, vilket ger oss väldigt bra kvalitet på träningen. Önskar man lite variation i träningen, har vi ca 45 minuter upp till Vemdalsfjällen. Vårt mål med den alpina träningen är att ge en bred skidfärdighet, vilket gör dig till en mer allsidig skidåkare som hjälper dig att nå dina drömmars mål.

Sidan uppdaterad 2017-10-31 07.56
av Henry Jonasson