Program Härjedalens gymnasium

Härjedalens gymnasium erbjuder nationella program, både yrkes- och högskoleförberedande och introduktionsprogrammet.

De nationella programmen är fordon- och transportprogrammet, handels- och administrationsprogrammet (ej valbart fr o m 2020), industritekniska programmet, ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammet.
Hösten 2020 startar barn- och fritidsprogrammet.

Härjedalens gymnasium har även en nationellt godkänd idrottsutbildning, NIU, i längdskidåkning, skidskytte och alpint. Elever som blivit antagna till vår NIU-utbildning läser vid något av skolans högskoleförberedandeprogram samtidigt som de tränar för att nå elitnivå i sin idrott. Läs mer under Idrottsutbildningar.

Flera av skolans gymnasiegemensamma kurser samläses i olika konstellationer. Något som gör att elever knyter nära kontakter med elever i andra program.

Sidan uppdaterad 2020-01-14 13.01
av Heli Asikainen