Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet med pedagogisk inriktning på Härjedalens gymnasium är för dig som vill arbeta med människor. Du läser om människors lärande, växande och pedagogik samt om hälsa och hälsofrämjande arbete.

Programmet är ett yrkesprogram som innebär att du efter examen har tillräckliga kunskaper för att arbeta som barnskötare eller elevassistent. Om du vill fortsätta till högskolestudier är det möjligt att välja till kurser för grundläggande behörighet.

Under 15 veckor är du på praktik, det vill säga du har arbetsplatsförlagt lärande, APL.

Grundläggande högskolebehörighet

Från och med höstterminen 2023 ska de kurser som krävs för grundläggande behörighet ingå i programstrukturen för alla yrkesprogram. En fullständig gymnasieutbildning på yrkesprogrammet kommer att omfatta 2500-2800 gymnasiepoäng beroende på elevens individuella studieplan. Eleverna har möjlighet att välja bort högskolebehörighet, de väljer då att inte läsa engelska 6 samt svenska/svenska som andraspråk 2 och 3. Kraven för yrkesexamen har inte ändrats och alla elever kan fortfarande nå en yrkesexamen om 2500 poäng utan att läsa de behörighetsgivande kurserna.

Mer information på Skolverkets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad: 8 februari 2023 10:52
Redaktör för sidan: Heli Asikainen
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas