Feriejobb hos kommunen under sommarlovet

Härjedalens kommun erbjuder feriejobb till ungdomar som inte har annat jobb.

En feriearbetare ersätter ingen annan personal och det krävs inte att feriearbetaren på egen hand klarar av arbetsuppgifterna. En feriearbetare får handledning och introduktion till de uppgifter som ska utföras.

Arbete inom vård och omsorg

På grund av Covid-19 kommer vi Härjedalens kommun inte att kunna erbjuda några jobb inom vård och omsorg 2021. Det beror på att smittskyddslagen inte tillåter att ungdomar arbetar i dessa miljöer under pågående pandemi.

Var beredd på förändringar!

Det osäkra läget med smittspridning i samhället gör att du som sommarjobbare måste vara beredd på att förutsättningarna kan förändras under våren och sommaren. Du kan behöva byta arbetsplats, period eller i värsta fall kan ditt erbjudande om sommarjobb dras tillbaka. Vill du veta mer så gå till folkhälsomyndighetens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 • En feriearbetare ersätter inte befintlig personal.
 • En feriearbetare får handledning på arbetsplatsen.
 • Ett feriearbete ger en introduktion till arbetsmarknaden.
 • 90 timmar jobb fördelat på tre veckor.
 • Feriejobbslön 2021
  96:-/timme för ungdomar som fyller 18 år eller mer under 2021
  79:-/timme för ungdomar som fyller 16-17 under 2021

Här finns ett dokument med mer information om feriejobb för nerladdning. , 41.6 kB.

Sök feriejobb

För att få feriejobb ska du

Feriejobb i skola, barnomsorg och fritidsverksamhet

För att arbeta i skola och barnomsorg och viss fritidsverksamhet krävs utdrag ur polisens belastningsregister. Att begära utdrag från Polisens belastningsregister kostar inget och görs via Polisens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Individuella lösningar

Har du behov av individuella lösningar är du välkommen att kontakta feriejobbsgrupppen.

Som arbetsgivare eller förening har du har möjlighet att ta emot feriejobbare. Det är en möjlighet för företag, föreningar och kommunala verksamheter att ge ungdomar en första och värdefull arbetslivserfarenhet och en första kontakt med arbetslivet med de villkor och regler som gäller.Intresseanmälan görs 1 mars - 15 april via Feriebas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


 • För att handleda feriejobbare i Härjedalens kommun krävs utdrag ur polisens belastningsregister. Det ska lämnas till feriejobbsgruppen senast två veckor innan första arbetsperioden. Att begära utdrag från polisens belastningsregister kostar inget och görs från Polisens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • Privata arbetsgivare debiteras en maxkostnad på 2 400 kronor för varje feriearbetande ungdom, enligt beslut i kommunstyrelsen.
 • Läs igenom information om feriejobb inför att emot en feriejobbare. Där står vad arbetsgivare behöver tänka på. Arbetsmarknadsenheten upprättar en överenskommelse med varje arbetsplats inför starten av feriejobb.

Lycka till med ditt feriejobb!

Senast uppdaterad: 7 juli 2021 13:48
Redaktör för sidan: Kristofer Hallberg
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas