Fiber och bredband

Bredbandsinfrastruktur är en viktig förut­sättning för medborgare, tillväxt, näringsliv, inflyttning och en levande landsbygd. Härjedalens kommun arbetar tillsammans med Härjeåns för en fortsatt bredbandsutbyggnad.

Härjeåns bygger ett öppet lokalt fibernät för hela Härjedalen. Det betyder att det är fritt fram för olika tjänsteleverantörer att konkurrera på nätet. Konsumenterna kan då själva välja leverantör av olika tjänster och byta när de vill.

En fiberansluten by ökar attraktionskraften och invånarnas framtidstro samtidigt som möjligheterna för företagande och inflyttning ökar. Det påverkar fastighetsvärdena positivt, ger äldre människor möjlighet att bo kvar längre med digital vård i hemmet och trygghetslarm.

För dig som har ett fritidshus ger en fiberanslutning, utöver ovanstående fördelar, ökade möjligheter att nyttja bostaden mer frekvent och kanske bosätta dig i Härjedalen permanent

I dagsläget är följande orter anslutna : Sveg, Äggen, Herrö, Lillhärdal, Byvallen, Ytterberg, Älvros, Ytterhogdal, Överhogdal, Överberg, Linsell, Glöte, Lofsdalen, Hede, Hedeviken, Vemdalen, Vemdalsskalet, Björnrike, Vemhån, Långå, Tännäs, Ljusnedal, Funäsdalen, Bruksvallarna, Ramundberget, Tänndalen,Hamra/Fjällnäs, Mittådalen, Messlingen, Huskölen och Karlstrand.

För mer information om fiber och bredband kontakta Härjeåns kundservice.

Kontakt

Senast uppdaterad: 24 september 2020 23:10
Redaktör för sidan: Mikael Hillborg
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas