Gymnasium

Byggnad med logotyper Härjedalens gymnasium och Södra skolan.

Gymnasieskola

Alla ungdomar i Sverige som har avslutat grundskolan har rätt till treårig gymnasieutbildning. Det innefattar gymnasieskolan och anpassad gymnasieskola. Gymnasieskolans nationella program består av program som förbereder för högskola och universitet samt yrkesprogram som förbereder för yrkeslivet. Det finns introduktionsprogram för den som inte är behörig till de nationella programmen.

Gymnasium i Härjedalen

I Härjedalens kommun finns ett gymnasium. Det är en kommunal skola som heter Härjedalens gymnasium Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och ligger i Sveg. På skolan går 200 elever.

Anpassad gymnasieskola

Anpassad gymnasieskola vänder sig till ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning. Anpassad gymnasieskola har nationella program och individuella program. Härjedalen har ingen egen kommunal anpassad gymnasieskola.

Söka till gymnasiet

Är det dags för dig att söka till gymnasiet? Om du är folkbokförd i Härjedalens kommun gör du din ansökan via Gymnasieantagningen i Jämtlands län, oavsett om du söker till en gymnasieskola i eller utanför kommunen. Läs mer på www.antagningjamtland.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad: 5 december 2023 09:29
Redaktör för sidan: Margareta Ljungberg
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas