Industritekniska programmet

Industritekniska programmet passar dig som vill arbeta teoretiskt och praktiskt med svetsteknik. Utbildningen på Härjedalens gymnasium ger möjlighet att bli internationellt certifierad svetsare, som kan leda till arbete över hela världen. Programmet har riksintag.

15 veckor arbetsplatsförlagt lärande, APL, ingår. Programmet kan leda direkt till arbete eller fortsatta studier på yrkeshögskola.

Genom vårt samarbete med Svetskommissionen blir du diplomerad IW-svetsare i svetsmetoderna MIG-MAG, MMA och TIG i nivåerna kälsvets, plåtsvets och rörsvets.

Grundläggande högskolebehörighet

Från och med höstterminen 2023 ska de kurser som krävs för grundläggande behörighet ingå i programstrukturen för alla yrkesprogram. En fullständig gymnasieutbildning på yrkesprogrammet kommer att omfatta 2500-2800 gymnasiepoäng beroende på elevens individuella studieplan. Eleverna har möjlighet att välja bort högskolebehörighet, de väljer då att inte läsa engelska 6 samt svenska/svenska som andraspråk 2 och 3. Kraven för yrkesexamen har inte ändrats och alla elever kan fortfarande nå en yrkesexamen om 2500 poäng utan att läsa de behörighetsgivande kurserna.

Mer information på Skolverkets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad: 8 februari 2023 10:54
Redaktör för sidan: Heli Asikainen
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas